Diereninformatie.be

 

                                                                                                      Update: 4 september 2023
Website
 

 

Op deze website kan je terecht voor wetenschappelijke informatie over huisdieren in de brede zin van het woord. Dat houdt in dat we concrete informatie geven over landbouwhuisdieren, hobbydieren en dieren in de natuur. In die laatste groep focussen we voornamelijk op het inzetten van gedomesticeerde diersoorten voor het beheren van natuurgebieden. Maar ook niet-gedomesticeerde diersoorten komen wel eens in ons onderzoek aan bod.
 
Het beheer van diereninformatie.be is in handen van de onderzoeksgroep Dier&Welzijn van KULeuven-Thomas More. De onderzoeksfocus van onze groep ligt op animal based research op gebied van dierenwelzijn, diergedrag en animal engineering.
 
Via deze website delen we graag de resultaten van jaren praktijkonderzoek en -ervaring.  

 

 

 
 

Groep Dier&Welzijn KULeuven/Thomas More

 

Logo Dier&Welzijn KUL TM

 
 


 
 
Op deze website kan je terecht voor wetenschappelijke informatie over landbouwdieren en hobbydieren. Het beheer van diereninformatie.be is in handen van de onderzoeksgroep Dier&Welzijn van Thomas More Kempen. Op deze manier delen we graag de resultaten van verschillende jaren onderzoek en praktijkervaring. De website wordt continu aangevuld, kom daarom regelmatig eens een kijkje nemen.
 
In de kijker